Rajčata v smetanově sýrovém kabátku

Pokud máte hodně rajčat a zjistili jste, že je nestíháte konzumovat jen tak syrové, připravte z nich skvělý oběd. Smažené rajčata v sýrovo smetanovém kabátku jsou super. Můžete přidat i různé bylinky, například kopr nebo tymián.

Přidal:admin, 4.9.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Rajčata v smetanově sýrovém kabátku

Suroviny

3 ksvelká rajčata
150 gstrouhaný sýr
2 ksvejce
2 PLzakysaná smetana
2 PLhladká mouka
podle chutisůl a pepř
podle chutibylinky

Postup přípravy

  1. Rajčata zalijeme horkou vodou a stáhněme slupky. Nakrájíme je na silnější plátky, které obalíme v připraveném těstíčku.
  2. Těstíčko:
    Strouhaný sýr, vajíčka, zakysanou smetanu, hladkou mouku vymícháme do hladké hmoty, kterou osolíme a opepříme. Přidáme bylinky podle chuti.
  3. Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova z obou stran.
  4. Po vysmažení je ukládáme na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného oleje a podáváme s klasickou bramborovou kaší.