NejRecept.cz Koláče, cukroví Rakvičkové košíčky s pařížskou šlehačkou
Rakvičkové košíčky s pařížskou šlehačkou
Recept Rakvičkové košíčky s pařížskou šlehačkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Haanka    ·   19.3.2016

Rakvičkové košíčky s pařížskou šlehačkou

Zbyly vám žloutky? Rakvičky jsou tou správnou volbou :) S pařížskym krémem z ledových kaštanů....Mňam! Autor: Haanka

Sdílet na Facebooku
Suroviny
4 ks
žloutky
150 g
cukru moučka
1 lžička
vanilkoveho cukru
pár kapek citr. šťávy
olej na vymazání formiček

Pařížská šlehačka:

500 ml
šlehačka
4 tyčinky
ledové kaštany
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nejdřív si pořádně vymažu formičky olejem, chce to opravdu pořádně! (ja stříkala olejem ve spreji).
  2. Pak si vyšlehám všechno dohromady do husté bílé pěny, musí to zvětšit objem.
  3. Cukr. pytlíkem stříkám těsto do formiček jen do půlky.. Do rozehřáté trouby na 150 dám plech s formičkama a peču dokud těsto nevyběhne, pak ztlumím na 90 a peču dokud nejsou tmavší kraje a jednu na zkoušku vyndám. Jde to vyndat krásně jen nehtem.
  4. Pařížská šlehačka: Den předem si svařim 500 ml šlehačky se čtyřmi tyčinkami ledových kaštanů. Po vychladnutí dám do lednice a ráno vyšlehám do tuha.

Zdroj: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář