Rebarborový koláč se sněhem

Rebarbora je stále oblíbenější ingredience, která se používá v kuchyni. Vyzkoušejte netradiční chuť rebarborového koláče a uvidíte, že si ho oblíbíte.

Přidal:admin, 27.10.2014
Kategorie: Koláče, cukroví
Rebarborový koláč se sněhem

Suroviny

Budeme potřebovat:
10 ksrebarbora,
120 gmáslo
230 gkr. cukr
3 ksvejce
3 lžícemléko
350 gpolohrubá mouka
10 gprášek do pečiva
1/4 lžičkysůl

Postup přípravy

  1. Připravíme si plech na pečení o velikosti 40 x 28 cm a vyložíme ho papírem na pečení. Troubu si nastavíme na 170 stupňů.
  2. Rebarboru si umyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky dlouhé cca 7 cm. Dáme do sítka a posypeme cukrem (85 g). Takto necháme rebarboru odstát cca 2 hodinky, aby pustila šťávu.
  3. Vajíčka si rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky si odložíme do lednice a ze žloutků, soli a cukru (3 lžíce) si vyšleháme hustou hmotu. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko a měkké máslo. Důkladně zpracujeme, zabalíme do fólie a odložíme do lednici na půl hodinu.
  4. Těsto navrstvíme do formy, pěkně uhladíme, poklademe rebarboru a dáme péct. Pečeme cca 20-30 minut.
  5. Mezitím, jak se nám peče korpus, vyšleháme si bílky na tuhý sníh se zbylým cukrem.
  6. Pomocí cukrářského sáčku si sníh navrstvíme na koláč a dáme zpět do trouby, aby sníh dostal pěknou, zlatou barvu.
  7. Hotový koláč necháme vychladnout, nakrájíme na řezy a podáváme. Dobrou chuť!