Tvarohová náplň: Tvaroh utřeme se žloutkem. Přidáme sůl a důkladně vidličkou zpracujeme.
Bramborová nádivka: Brambory uvaříme v osolené vodě. Máslo necháme rozpustit na pánvi, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Uvařené brambory přecedíme a připravíme z nich bramborovou kaši. Přidáme osmaženou cibulku, mletou červenou papriku a osolíme.
Pokud máte v oblibě sladké pirohy, použijeme jako nádivku povidla.
Těsto: špaldovou mouku smícháme se solí, přidáme 2 vajíčka a 1 bílko. Postupně přiléváme vodu a zpracujeme hladké těsto, které se nelepí na ruce. Těsto by mělo byt hladké a měkké. Ze zpracovaného těsta krájíme kousky, které na pracovní desce rozválíme na tloušťku cca 1 - 3 mm. Pomocí formičky vykrajujeme kolečka, které naplníme nádivkou a spojujeme je. Do hrnce dáme sevřít vodu, přidáme sůl. Do vroucí vody vkládáme pirohy - počkáme dokud vyjdou na povrch a vaříme cca 10 - 15 minut. Přecedíme přes sítko a před podáváním zalijeme zpěněným máslem. Dobrou chuť!