NejRecept.cz Dezerty Rolády Sladké rolády Nejlepší nadýchaná lžícová roláda s tvarohovým krémem a džemem
Nejlepší nadýchaná lžícová roláda s tvarohovým krémem a džemem
Recept Nejlepší nadýchaná lžícová roláda s tvarohovým krémem a džemem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Mishenka Mishenka    ·   23.4.2024

Nejlepší nadýchaná lžícová roláda s tvarohovým krémem a džemem

Tento recept na roládu je ověřen celými generacemi. Uvnitř je kyselkavý rybízový džem a jemný svěží krém s tvarohem. Úžasná kombinace, která osloví malé i velké.

25 min
Čas přípravy
17 min
Čas vaření
Suroviny

Piškot:

5 ks
vejce
5 lžic
krystalový cukr
2 lžíce
polohrubá mouka
3 lžíce
hladká mouka
3 lžíce
olej
špetka
sůl

Krém:

150 ml
šlehačková smetana
250 g
jemný odtučněný tvaroh
1 ks
citronová kůra
1 ks
citronová šťáva
1 a 1/2 ks
vanilkový cukr
podle potřeby
rybízový džem
Postup receptu
Vytisknout
  1. Oddělíme žloutky od bílků a bílky se špetkou soli vyšleháme do sněhu.
  2. Do sněhu postupně zašleháme krystalový cukr.
  3. Postupně přidáme žloutky, olej a nakonec mouky.
  4. Těsto vylijeme na pečící papír a pečeme v troubě 17 min na 170 st.
  5. Po vyjmutí z trouby piškotu srolujeme a necháme vychladnout.
  6. Roládu rozvineme a potřeme džemem.
  7. Vyšleháme šlehačku s vanilkovým cukrem a jemně zamícháme tvaroh, citrónovou kůru i šťávu.
  8. Krém natřeme na džem a roládu zavineme.
  9. Roládu necháme pár hodin odpočinout v chladničce a můžeme podávat.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář