Žloutky s polovinou cukru a pomerančovou kůrou ušleháme do pěny. Z bílků se špetkou soli ušleháme pevný sníh, do kterého nakonec zašleháme zbylý cukr. Třetinu sněhu vmícháme opatrně do žloutkové pěny spolu s piškoty, mandlemi a máslem. Opatrně nadlehčíme zbytkem sněhu a naplníme formu. Pečeme ve vyhřáté troubě na 190°C 30-35 minut.
Zatímco se peče připravíme si sirup - všechny suroviny svaříme na polovinu a přecedíme. Sirupem potíráme mírně zchladlý (vyklopený) korpus, aby pořádně nasákl.
Ve vodní lázni rozehřejeme fondán, smícháme s likérem (jeli směs moc hustá zředíme ji pomerančovou šťávou) a potřeme korpus. Než zatuhne dozdobíme lupínky a kandovanou kůrou.
Stojí za vyzkoušení. Zdroj Gurmet, vyzkoušeno a upraveno.