Bílky oddělíme od žloutků. Z bílků vyšleháme sníh. Žloutky krátce vyšleháme s cukrem, přidáme vodu a šleháme do pěny. Přidáme olej, kakao a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vmícháme do tmavého základu těsta, ale už jen vařečkou.
Těsto vylijeme na papírem vyložený středně velký plech a pečeme v troubě asi 20 - 30 minut na 180 stupních. Necháme vychladnout. Mezitím si připravíme krém.
Jogurt smícháme s vanilkovým cukrem a zakysanou smetanou, přidáme rum. V jiné nádobě vyšleháme šlehačku se ztužovačem a moučkovým cukrem.
Šlehačku přidáme do směsi jogurtu a zakysané smetany a zamícháme vařečkou.
Krém rovnoměrně navrstvíme na těsto, posypeme bohatě čokoládou a dáme zchladit minimálně na 4 - 6 hodin.