Restovaná kuřecí játra

Kuřecí játra osmažená na cibulce. Jako přílohu volíme rýži. Autor: jamajka

Přidal:jamajka, 24.5.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Restovaná kuřecí játra

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 kscibule
500 gmražené kuřecí játra
1 lžícehl. mouky
trochupepř
trochumleté čer. papriky (nemusí být)
Příloha:
rýže
majoránka

Postup přípravy

  1. Cibuli si nakrájíme na drobno, játra umyjeme a nakrájíme na půlky, popřípadě třetinky (když jsou větší), přidáme pepř, trochu kmínu. POZOR: nesolíme, játra by ztvrdli.
  2. Na oleji osmažíme cibuli, přidáme pečeni a dusíme pod pokličkou, dokud se nezatáhne. Pak promícháme, znovu necháme dusit ještě 2 minuty (kdo chce a chutná mu, ten přidá trocha červené mleté papriky), přilijeme za sklenici vřelé vody. Podusíme ještě 5 minut. Zahustíme hladkou moukou rozkvedlanou ve studené vodě. Když to sevře, tak odstavíme a hotovo.
  3. Podáváme s uvařenou rýží, do které přidám za 1 kávovou lžičku majoránky.