Řezy Horizont se šlehačkou

Výborné řezy z bílého a tmavého těsta, plněné sladkým mléčným krémem. Vrch zdobený šlehačkou. Delikatesa!

Přidal:Loo, 25.2.2015
Kategorie: Koláče, cukroví, Moučníky
Řezy Horizont se šlehačkou

Suroviny

Tmavé těsto:
25 dkgpolohroubé mouky
1celé vejce
1 dclmléka
1/2 balíčkuprášku do pečiva
1 lžíceoleje
2 dkgkakaa
8 dkgcukru
Světlé těsto:
5vajec
4 lžícevody
15 dkgcukru
15 dkgpolohroubé mouky
1/2 balíčkuprášku do pečiva
1 polévková lžícecitrónové šťávy
Krém:
5 dclmléka
4 lžícehladké mouky (vrchovaté)
25 dkgmásla nebo margarínu
20 dkgcukru
1 balíček (10g)vanilkový cukr (Bourbon)
Šlehačka:
2,5 dclsmetany ke šleháni
1 balenístužovače šlehačky (SmetaFix Dr. Oetker)

Postup přípravy

  1. Hnědé těsto:  Vejce, mléko a olej smíchame dohromady, přidáme sypké suroviny - cukr, mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakao. Těsto rozdelíme na polovinu a pečeme samostatne na papíru na 180 stupňů po dobu 7-8 minut.
  2. Světlé těsto:  Žloutka oddelíme od bílku. Bílka vyšleháme s citrónovou šťávou, postupně přidávame cukr. Vyšleháme do husté pěny, snížime otáčky na mixéru, přidáme lžíci vody a pak po jednom žloutku. Mouku smíchame s práškem do pečiva a už jen vařeškou vmíchame do směsi. Těsto rozdelíme na polovinu a pečeme samostatne na papíru - 180 stupňů po dobu asi 15-20 minut.
  3. Krém: Z mléka a mouky uvaříme hustý pudink, odstavíme s plotny a do ješte vroucího přidáme máslo, míchame do rozpuštění, postupně přimíchame cukr a vanilku.
  4. Krém rozdělíme na 4 části. Tmavé těsto potřeme čtvrtinou krému, přikryjeme svétlým těstem, znova krém, světlé těsto, krém, navrch tmavé tésto, ktoré potřeme zbylým krémem. Navrch navrstvíme dotuha vyšlehanou šlehačku se stužovačem. Můžeme posypat čokoládovymi hoblinkami. Dobrou chuť.

Zdroj: Nassolo