Řezy KARDINÁL - krok za krokem

Lahodné řezy kardinál s marmeládou.

Přidal:admin, 15.9.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Řezy KARDINÁL - krok za krokem

Suroviny

Budeme potřebovat:
8 ksbílky
180 gkr. cukr
Dále budeme potrbeovať:
2 ksvejce
3 ksžloutek
70 gkr. cukr
60 gpolohrubá mouka
Kromě toho:
1/2 lsmetana ke šlehání
1 luskvanilka
40 gmoučkový cukr
džem podle chuti

Postup přípravy

  1. Bílky vyšleháme do tuhé pěny a postupně přidáváme cukr. Dostaneme nadýchanou a lesklou hmotu, kterou navrstvíme do cukrářského sáčku.
  2. Vajíčka spolu se žloutky utřeme do pěny, přidáme cukr a znovu šleháme. Přidáme mouku a promícháme vařečkou.
  3. Připravíme si plech na pečení, který vyložíme pečícím papírem, do středu položíme rolku papíru na pečení, aby se těsta nespojily a začneme vrstvit.
  4. Bílkové těsto navrstvíme tak, abychom měli tři pruhy na každé straně. Do středu navrstvíme žloutkové těsto (2 pruhy) a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 165 stupňů po dobu 20 minut. Upečené těsta vyjmeme a necháme vychladnout.
  5. Smetanu na šlehání vyšleháme s vnitřkem z vanilkového lusku a cukrem. Každý plát těsta potřeme marmeládou a na jeden plát navrstvíme šlehačkovou nádivku. Zakryjeme druhým plátem a jemně zatlačíme. Šlehačkovou nádivku vůbec nemusíme používat, stačí, když do středu dáme marmeládu. Jsou velmi chutné.

Zdroj: Ichkoche