Řezy PRIBINÁČEK

Vynikající řezy PRIBINÁČEK. Tvarohová náplň a na vrchu krémová čokoládová poleva.

Přidal:admin, 15.9.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Řezy PRIBINÁČEK

Suroviny

Potřebujeme na velký plech:
5 ksvejce
250 gpolohrubé mouky
200 gmoučkového cukru
1 bal.vanilkového cukru
1,5 dcloleje
1,5 dclmléka
1 bal.kypřící prášek
3 lžícekakaa
Tvarohová náplň:
750 gjemný tvaroh
150-200 mlšlehačka /množství záleží od tvarohu/
1 bal.ztužovač šlehačky
4 bal.vanilkový cukr
3 lžícemoučkový cukr
Čokoládová poleva:
250 mlsmetany
200 gčokoláda na vaření
bílá čokoláda na ozdobu

Postup přípravy

  1. Žloutky si do pěny utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Během míchání pomalu přiléváme mléko a olej. Z bílků umícháme tuhý sneh.V misce si smícháme mouku, kakao a prášek do pečiva a mixérem dobře zamícháme do žloutků. Ručně vmícháme tuhý sníh a těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme při teplotě 180 stupňů dokud nám těsto nezhnědne a kraje se neoddělují od plechu.
  2. Těsto necháme vychladnout a mezi tím si dobře do hladka vyšleháme tvaroh s vanilkovým a moučkovým cukrem, přidáme tekutou smetanu /tolik, aby tvaroh nebyl řídký/ a ztužovač šlehačky a pořádně prošleháme.
  3. Tvarohovou hmotu natřeme na těsto vyhladíme a necháme ztuhnout tak cca 30 min. v chladničce. Mezi tím si čokoládu rozpustíme v šlehačkové smetaně, přivedeme k varu a za občasného míchání necháme vychladnout tak, aby čokoláda zůstala tekutá a dala se na tvarohovou náplň nalít.
  4. Můžeme ozdobit bílou čokoládou, nebo podle fantazie. Koláč necháme odležet v chladu /nejlépe přes noc/ a řežeme horkým zoubkovaným nožem, který si po každém řezu otíráme. Dobrou chuť!

* TIP: Nejlépe se řeže když si ho dáte před krájením do mrazničky.

Zdroj: Pečené, varené s Ivou