Řezy s vaječným likérem a pařížskou šlehačkou

Řezy jsou luxusní, pekla jsem na rodinnou oslavu, všichni chtěli recept! Něco tak dobrého, a přitom jednoduchého na přípravu, jsem dlouho nejedla ani v cukrárně. Autor: Lacusin

Přidal:Lacusin, 28.3.2016
Kategorie: Moučníky
Řezy s vaječným likérem a pařížskou šlehačkou

Suroviny

Korpus:
5 ksvajec
3 PLkrupicového cukru
2 PLoleje
2 PLhorké vody
5 PLpolohrubé mouky
2 PLkakaa
0,5 bal.prášku do pečiva
Krém:
750 mlmléka
3 ksvanilkové pudinky
200 mlvaječného koňaku
250 gmásla
3 PLmoučkového cukru
Pařížská šlehačka:
2 kelímky40 % šlehačky
1 PLcukru
2 PLkakaa

Postup přípravy

  1. Bílky šleháme téměř do tuha, pak přidáme cukr a šleháme do pevné pěny. Pak po jednom přišleháme žloutky, pak olej a vodu. Nakonec zlehka vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakao.
  2. Těsto vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme ve středně vyhřáté troubě (asi 10 minut).
  3. Na krém dáme vařit 600 ml mléka. Ve zbytku mléka rozmícháme pudinky a cukr, vlijeme do horkého mléka a uvaříme hustý pudink. Do horkého vmícháme vaječný koňak. Necháme vychladnout.
  4. Máslo pokojové teploty vyšleháme a po částech přidáváme vychladlý pudink a šleháme doběla. Krém natřeme na korpus.
  5. Pařížskou šlehačku připravíme tak, že obě šlehačky vlijeme do mísy, přidáme kakao a cukr a šleháme do tuha. S 40 % šlehačkou to jde snadno.
  6. Ozdobíme nastrouhanou čokoládou a pokapeme vaječným koňakem.