Řezy s vaječným likérem

Jednoduché a hlavně rychle připravené. Pokud máte rádi vaječný likér, připravte si tyto nenáročné řezy. Mňam!

Přidal:admin, 8.5.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Řezy s vaječným likérem

Suroviny

Piškot:
5 ksvajec
3 lžícemoučkového cukru
2 lžíceoleje
2-3 lžícehorké vody
5 lžicpolohrubé mouky
2 lžícekakaa
½ bal.prášku do pečiva
marmeláda na potření
Krém:
750 mlmléka
3 bal.vanilkové pudinky
200 mlvaječného koňaku
250 gmásla
3 lžícemoučkového cukru
Pařížská šlehačka:
2 bal.rostlinné šlehačky Cremefine (na šlehání!,existuje ještě na vaření)
1 lžícecukru
2 lžícekakaa

Postup přípravy

  1. Žloutky vyšlehat s cukrem, přidat horkou vodu, olej, promíchat, lehce vmíchat ušlehaný sníh z bílků a nakonec a přes sítko mouku, kakao a prášek do pečiva.
  2. Piškot upečeme na normálním plechu (30x40cm) při teplotě 180 stupňů. Po zchladnutí potřeme marmeládou (zabrání vsakování vlhkosti do piškotu shora).
  3. Připravíme si krém: Z mléka a pudink. prášku uvaříme pudink, do horkého vmícháme vaječný koňak a promícháme (cukr do pudinku není potřeba, koňak je sladký). Necháme vychladnout.
  4. Mezitím rozšleháme máslo s cukrem a po částech přidáváme vychladlý pudink a šleháme krém doběla.
  5. Krém naneseme na piškot, potřený marmeládou a nakonec navrstvíme ušlehanou šlehačku s cukrem a kakaem (výhoda šlehačky Cremefine je v tom, že šleháme vše dohromady a máme hned Pařížskou šlehačku. Pokud ji neseženete, tak uvedete k varu večer normální šlehačku s cukrem a kakaem a dáte vychladnout a přes noc nejlépe do ledničky. Druhý den vyšleháte).
  6. Ozdobíme dle fantazie. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem