NejRecept.cz Koláče, cukroví Řezy s vaječným likérem
Řezy s vaječným likérem
Recept Řezy s vaječným likérem
NejLucka NejLucka    ·   8.5.2015

Řezy s vaječným likérem

Jednoduché a hlavně rychle připravené. Pokud máte rádi vaječný likér, připravte si tyto nenáročné řezy. Mňam!

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Piškot:

5 ks
vajec
3 lžíce
moučkového cukru
2 lžíce
oleje
2-3 lžíce
horké vody
5 lžic
polohrubé mouky
2 lžíce
kakaa
½ bal.
prášku do pečiva
marmeláda na potření

Krém:

750 ml
mléka
3 bal.
vanilkové pudinky
200 ml
vaječného koňaku
250 g
másla
3 lžíce
moučkového cukru

Pařížská šlehačka:

2 bal.
rostlinné šlehačky Cremefine (na šlehání!,existuje ještě na vaření)
1 lžíce
cukru
2 lžíce
kakaa
Postup receptu
Vytisknout
  1. Žloutky vyšlehat s cukrem, přidat horkou vodu, olej, promíchat, lehce vmíchat ušlehaný sníh z bílků a nakonec a přes sítko mouku, kakao a prášek do pečiva.
  2. Piškot upečeme na normálním plechu (30x40cm) při teplotě 180 stupňů. Po zchladnutí potřeme marmeládou (zabrání vsakování vlhkosti do piškotu shora).
  3. Připravíme si krém: Z mléka a pudink. prášku uvaříme pudink, do horkého vmícháme vaječný koňak a promícháme (cukr do pudinku není potřeba, koňak je sladký). Necháme vychladnout.
  4. Mezitím rozšleháme máslo s cukrem a po částech přidáváme vychladlý pudink a šleháme krém doběla.
  5. Krém naneseme na piškot, potřený marmeládou a nakonec navrstvíme ušlehanou šlehačku s cukrem a kakaem (výhoda šlehačky Cremefine je v tom, že šleháme vše dohromady a máme hned Pařížskou šlehačku. Pokud ji neseženete, tak uvedete k varu večer normální šlehačku s cukrem a kakaem a dáte vychladnout a přes noc nejlépe do ledničky. Druhý den vyšleháte).
  6. Ozdobíme dle fantazie. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář