NejRecept.cz Dezerty Moučníky Řezy z odpalovaného těsta
Řezy z odpalovaného těsta
Recept Řezy z odpalovaného těsta
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   7.10.2015

Řezy z odpalovaného těsta

Vynikající řezy z odpalovaného těsta. Uvnitř vanilkový krém a vynikající šlehačka.

Suroviny

Potřebujeme:

200 ml
vody
150 g
margarínu Hera
160 g
hladké mouky
6 ks
vajec

Nádivka:

700 ml
mleka
7 lžic
krystalového cukru
3 bal.
Zlatý klas nebo vanilkový pudink
2 bal.
vanilkového cukru
250 g
margarínu Hera nebo másla

Šlehačka:

250 ml
mléka
2 bal.
práškové šlehačky
Postup receptu
Vytisknout
  1. Na středně velký /odvážnější můžete vyzkoušet i velký/ si dáme pečící papír.
  2. Do kastrolu si dáme vodu, margarín a špetku soli a přivedeme k varu, přidáme hladkou mouku a na jemném plameni těsto "odpalujeme" dokud se nám nezačne tvořit na dně jemný povlak. Těsto necháme vychladnout, přendáme do misky na šlehání a pomocí mixéru zašleháváme vajíčka (po jednom). Nakonec těsto dobře prošleháme a rozdělíme ho v misce od oka na dvě půlky.
  3. Na plech vyložený papírem si lízátkem rozprostřeme polovinu hmoty a úmyslně nerovnoměrně natřeme tak, aby nikde nebyla díra. Dáme upéct do trouby vyhřáté na 220 stupňů a pozor neotvíráme!!!. Tak v polovině pečení můžeme teplotu stáhnout na cca 180 stupňů. Po upečení těsto i s papírem dáme vychladnout mimo plechu a postup zopakujeme i s druhou polovinou.
  4. Z vanilkového pudinku uvaříme tuhý pudink a po vychladnutí ho s margarínem vyšleháme na krém. Ve studeném mléce vyšleháme dvě práškové šlehačky.
  5. Jeden plát těsta dáme na podložku, natřeme na něj celé množství krému, na krém natřeme šlehačku a přikryjeme druhým plátem těsta a jemně přitlačíme.
  6. Těsto samozřejmě ukládáme stranou jako leželo na plechu. Celý koláč necháme ztuhnout alespoň dvě hodinky, posypeme moučkovým cukrem. Dobrou chuť!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář