Řízečky s mandlemi

Netradiční smažené řízky. Obalujeme v klasickém trojobalu - hladká mouka, vajíčko a strouhanka, ale do strouhanky přidáme mandlové lupínky.

Přidal:admin, 17.4.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Řízečky s mandlemi

Suroviny

Budeme potřebovat:
kuřecí nebo krůtí prsa
sůl
hladká mouka
vejce
strouhanka
mandlové lupínky
olej
brambory jako příloha
máslo
petrželka

Postup přípravy

  1. Řízky (krůtí, kuřecí..) osolíme, obalíme v klasickém trojobalu - hladká mouka, vejce, strouhanka.
  2. Strouhanku promícháme s mandlovými plátky. Klademe do rozpáleného oleje a smažíme z obou stran dozlatova.
  3. Jako přílohu uvaříme brambory, které následně smícháme s máslem a petrželkou.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí