Řízky naruby z vepřové kýty

Řízky naruby z vepřové kýty. Příloha: bramborová kaše. Autor: Lenulka

Přidal:LENULKA, 29.4.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Řízky naruby z vepřové kýty

Suroviny

Ingredience :
1 kgvepřové kýty
6 ksvajec
dle potřebystrouhanka
dle potřebyolej
dle chutisůl, pepř

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, posolíme a opepříme.
  2. Vejce rozšleháme a dochutíme solí a pepřem.
  3. Plátek masa vložíme do strouhanky a přitlačíme ji, vložíme do rozšlehaných vajec a dáme osmažit na pánvičku s rozpáleným olejem. Po osmažení otočíme z druhé strany.
  4. Osmažené plátky narovnáme do hrnce. Zbylá vajíčka osmažíme a natrháme na kousky a také přidáme na maso. Podlijeme vodou a přiklopím poklicí a asi 45 minut nechám na sporáku, aby řízečky pěkně změkly. Někdy dávám do trouby v misce z varného skla.
  5. Hotové řízky naruby podáváme s brambory nebo bramborovou kaší, polijeme šťávou a dozdobíme usmaženými vajíčky. Přeji dobrou chuť !