Roláda s kokosovým krémem

Pokud máte rádi kokos, určitě nepřehlédněte mou kokosovou roládu. Je křehká, vláčná a chuťově, podle mě, výborná. Autor: Lacusin

Přidal:Lacusin, 17.2.2016
Kategorie: Moučníky
Roláda s kokosovým krémem

Suroviny

Těsto:
6 ksvajec
120 gkrupicového cukru
80 ghladké mouky
Krém:
250 mlmléka
1 bal.kokosový pudink
250 gmásla
cukr dle chuti
Na dokončení rolády:
dobrá jahodová marmeláda
kokos

Postup přípravy

  1. Roláda: Žloutky si oddělíme od bílků. Bílky ušleháme s cukrem do pevné pěny. Do pěny zašleháme po jednom žloutky. Nakonec lehce vmícháme mouku.
  2. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Po upečení těsto nerolujeme, necháme vystydnout, roláda se lámat nebude, je to hodně vláčné těsto.
  3. Na krém dáme vařit 200 ml mléka, ve zbylém mléce rozmícháme pudink, vlijeme do horkého mléka a vaříme do zhoustnutí. Pudink necháme vystydnout a pak do něj zašleháme postupně máslo. Pudink i máslo by měly mít stejnou teplotu, aby se krém nesrazil. Podle chuti osladíme.
  4. Vystydlou roládu pomažeme dobrou jahodovou marmeládou, navrstvíme 2/3 krému a opatrně zarolujeme. Krémem pomažeme i boky a obalíme v kokosu. Zbylým krémem vytvoříme na roládě vlnovku. Dáme ztuhnout do lednice.