Roláda z mletého masa plněná růžičkovou kapustou

Stačí drobná změna a tradiční klasika se může proměnit k nepoznání.

Přidal:admin, 3.8.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Roláda z mletého masa plněná růžičkovou kapustou

Suroviny

Budeme potřebovat:
800 gmletého masa (hovězí nebo mix)
100 ganglické slaniny
růžičková kapusta dle potřeby
sůl, pepř, grilovací koření

Postup přípravy

  1. Mleté maso ochutíme solí, pepřem a grilovacím kořením, můžeme přidat i česnek. Pořádně propracujeme rukama a rozprostřeme na pečící papír (asi 1cm vysoká vrstva).
  2. Poté obložíme anglickou slaninou a kapustičkami předvařenými v osolené vodě. Roládu smotáme a papír utáhneme i po stranách. Pečeme asi hodinu na 180°C.
  3. Jako přílohu můžeme zvolit klasickou bramborovou kaši. Posypeme petrželkou a podáváme. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Barbora Ch.

Zdroj: Máma v kuchyni