Roládový tunel s mascarpone a vaječným likérem

Skvělá volba pro rychlý dezert. Mňam!

Přidal:admin, 21.12.2014
Kategorie: Koláče, cukroví
Roládový tunel s mascarpone a vaječným likérem

Suroviny

SUROVINY NA 15 PORCÍ:
5 ksvejce
7 lžickrystalový cukr
7 lžicpolohrubá mouka
2 lžícevoda
1 lžičkaprášek do pečiva
Náplň:
250 gMascarpone
200 mlšlehačka
1 ksztužovač šlehačky
3 lžícemoučkový cukr
3 lžícevaječný likér
50 gmražené ovoce
100 gkulaté piškoty
300 mluvařené černé kávy
Poleva:
150 mlzakysaná smetana pochoutková
1 lžícemoučkový cukr

Postup přípravy

  1. Piškot: bílky vyšleháme do pěny, postupně přidáme cukr, žloutky, mouku s práškem do pečiva, vodu. Upečeme. Necháme vychladnout.
  2. Náplň: mascarpone /může být i pomazánkové máslo bez příchutě/ vymícháme s cukrem, přidáme vaječný likér a vyšlehanou šlehačku se ztužovačem šlehačky.
  3. Do formy srnčího hřbetu si odkrojíme potřebný pás piškoty. Piškotami vyložíme formu, pokropíme studenou kávou, natřeme polovinu nádivky. Kulaté piškoty namočíme zlehka v kávě, ukládáme na nádivku po středu i zboku. Mražené ovoce, já jsem použila rybíz a maliny rozložíme na piškoty a natřeme druhou část nádivky. Přikryjeme zbylým pásem piškoty.
  4. Tunel zatížíme a uložíme do chladničky alespoň na 2 hodiny.
  5. Pak ho vyklopíme, polijeme ochucenou zakysanou smetanou a ozdobíme podle vlastní fantazie. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
pekařky - BlazenaSadovska