NejRecept.cz Dezerty Štrůdly a záviny Rozcuchaný skořicovník
Rozcuchaný skořicovník
Recept Rozcuchaný skořicovník
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Jaroslava1 Jaroslava1    ·   20.6.2016

Rozcuchaný skořicovník

Rozcuchaný skořicovník. Autor: Jaroslava

Suroviny

Těsto:

500 g
hladká mouka
4 PL
krystalový cukr
500 ml
mléko
1 ks
droždí
1 ks
vejce
100 ml
olej
špetka
sůl

Náplň:

1 ks
vanilkový cukr
1 ks
skořicový cukr
5 PL
cukr
máslo
Postup receptu
Vytisknout
  1. Ve vlažném mléce si uděláme kvásek s trochou soli a cukru.
  2. Kvásek přidáme do prosáté mouky a přidáme vajíčko, cukr, sůl a olej. Necháme alespoň hodinu vykynout.
  3. Po vykynutí vyválíme a na vyválené těsto poklademe plátky másla. Nakonec posypeme vanilkovým, skořicovým a kr. cukrem.
    Zavineme jako běžný závin a do nastříháme, ne úplně (jako na obr.).
  4. Pečeme asi 20 minut na 200 stupňů.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář