Růžičková kapusta s polentovými knedlíčky

Růžičková kapusta s polentovými knedlíčky. Autor: sonizna

Přidal:sonizna, 10.11.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Růžičková kapusta s polentovými knedlíčky

Suroviny

POLENTOVÉ KNEDLÍČKY:
60 ginstantní polenta
40 gpolohrubá mouka
1 ksmalá brambora
1 ksvejce
Na salát:
100 grůžičková kapusta
50 gzelí kysané
1 kspárek
1 lžícesójová omáčka
1 lžičkaworcester
7 gpepř mletý
1 lžičkasůl

Postup přípravy

  1. Bramboru uvaříme doměkka, necháme vychladnout a nastrouháme ji najemno.
  2. Polentu smícháme s moukou a vejcem, přidáme nastrouhanou bramboru a připravíme těsto.
  3. Růžičkovou kapustu a párek povaříme 5 minut v osolené vodě.
  4. Z těsta vytvarujeme válečky a vaříme je také 5 minut v osolené vodě.
  5. Růžičkovou kapustu nakrájíme na čtvrtky a ochutíme ji sójovou omáčkou a worcesterem.
  6. Kapustu smícháme s párkem a se zelím a podáváme s polentovými knedlíčky.