Růžová poleva bez Eček

Růžová poleva bez Eček. Rýchla a jednoduchá na prípravu. Růžovou barvu získáme z červené řepy. Autor: Lacusin

Přidal:Lacusin, 4.6.2016
Kategorie: 15 minutovky, Moučníky, Chuťovky
Růžová poleva bez Eček

Suroviny

na 1 PL cukru 0,5 PL citronové šťávy (množství cukru podle kolik polevy potřebujeme)
šťáva z červené řepy

Postup přípravy

  1. Na 1 PL cukru 0,5 PL citronové šťávy (množství cukru podle kolik polevy potřebujeme).
  2. Cukr prosejeme, přidáme citrónovou šťávu a alespoň 5 minut mícháme. Pokud by byla poleva příliš hustá, přidáme citrónovou šťávu, pokud moc řídká, přidáme cukr.
  3. Přidáme pár kapek šťávy z červené řepy. Buď vylisovanou nebo rozřízneme bulvu červené řepy a jemně lžičkou seškrábneme trochu šťávy.