NejRecept.cz Podle ovoce Jahody Růžový sen - jahodový krémeš
Růžový sen - jahodový krémeš
Recept Růžový sen - jahodový krémeš
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   9.3.2015

Růžový sen - jahodový krémeš

Lahodné řezy plné jahod. Domácí listové těsto, domácí poleva a pudinková nádivka v kombinaci se šlehačkou je ta správná volba na oslavy, párty nebo jen tak ke kávě.

Suroviny

Těsto:

500 g
listové těsto

Krém:

1000 ml
voda
3 bal.
jahodový pudink
300 g
kr. cukr
1 lžička
vanilkový extrakt
7 ks
bílku
300 g
jahody

Šlehačka:

400 ml
smetana ke šlehání
40 g
moučkový cukr
2 bal.
ztužovač

Dále budeme potřebovat:

250 g
kr. cukr
130 ml
voda
1 lžička
ocet (20 procent)
Postup receptu
Vytisknout
  1. Připravíme si plech na pečení o velikosti 36 x 24 cm.
  2. Listové těsto si připravíme podle receptu tu (nebo si ho můžeme zakoupit v obchodě). Rozdělíme ho na polovinu. Oba těsta upečeme na plechu pěkně do zlata při teplotě 180 stupňů. Upečené necháme vychladnout.
  3. Jeden plát těsta umístíme do vyššího plechu.
  4. Jahody umyjeme, očistíme a nakrájíme na malé kousky.
  5. Bílky vyšleháme s cukrem (150 g) do pěny. Ve vodě (200 ml) rozmícháme pudinkové prášky a zbylou vodu s kr. cukrem (150 g) a vanilkou dáme ohřát na oheň. Když máme cukr rozpuštěný, přidáme rozmíchané pudinkové prášky a uvaříme hustý krém. Hustou hmotu odstavíme a ihned vmícháme vyšlehané bílky. Spojíme.
  6. Na plát těsta poklademe nakrájené jahody a zalijeme je připravenou pudinkovou nádivkou. Necháme ztuhnout a úplně vychladnout.
  7. Smetanu ke šlehání utřeme s cukrem a ztužovačem do tuhé hmoty. Navrstvíme na vychlazenou pudinkovou náplň a na vrch položíme druhý plát těsta.
  8. Připravíme si polevu podle instrukcí tu.

Zdroj: Citromhab

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář