Rybí filé v citrusové marinádě

Filé marinujeme alespoň dvě hodiny a pak pečeme. Podáváme se šťouchanými brambory.

Přidal:admin, 21.8.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Rybí filé v citrusové marinádě

Suroviny

Budeme potřebovat:
400 grybího filé
2 lžíceolivového oleje
šťáva z poloviny pomeranče
šťáva z poloviny citronu
1 lžičkamleté sladké papriky
1 lžičkadrceného kmínu
2 stroužkyčesneku
1 lžičkasušeného oregana
1 lžičkasoli
1 lžičkacitronového pepře
8 tenkých plátků citronu na zapečení

Postup přípravy

  1. Filé necháme romrazit a papírovou utěrkou ho řádně osušíme.
  2. Všechny přísady na marinádu prošleháme, filé naskládáme do vhodné nádoby a marinádou ho přelejeme.
  3. Marinujeme alespoň dvě hodiny. Poté přemístíme do pekáčku, poklademe plátky citronů a troubě na 200 st. pečeme 20 až 30 minut.
  4. Podáváme se šťouchanými brambory.

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem