Rychlá jablková roláda

Na suroviny a také na přípravu nenáročná roláda, která je připravena za pár minut. Využijte poslední jablíčka ze zahrady na chutný dezert ke kávičce. Autor: Zlatulik

Přidal:admin, 31.10.2016
Kategorie: Moučníky
Rychlá jablková roláda

Suroviny

Těsto:
4 ksvejce
180 gcukr krystalový
8 PLmouka polohrubá
Náplň:
5-6 ksjablka
1 kscukr skořicový
2 kscukr vanilkový

Postup přípravy

  1. Jablka oloupeme, nastrouháme a promícháme se skořicovým a vanilkovým cukrem. Plech vyložíme pečícím papírem, rozložíme nastrouhané jablka.
  2. Vejce ušleháme s cukrem do husté světlé hmoty, do ní vmícháme polohrubou mouku. Těsto vylijeme na jablka, uhladíme a pečeme ve vyhřáté troubě na 160-170 ° C 15-20 minut.
  3. Ještě na teplý koláč rozprostřeme vlhku utěrku, překlopíme druhým plechem a obrátíme. Odstraníme papír a opatrně stočíme za pomoci utěrky, pocukrujeme a necháme vychladnout.
  4. Může se natřít i džemem, nebo posypat grankem ... ale my nejvíce milujeme roládu jen takto obyčejně .. :-) 

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé pekařky - Zlatulik