Rychlé kynuté koláčky

Jsou trošičku sušší, tak to má být, i přesto jsou měkké a dobře se papají. Jako rychlovka když má přijít nečekaná návštěva a máte málo času se to hodí. Autor: FanyNJ

Přidal:FanyNJ, 18.11.2015
Kategorie: Moučníky
Rychlé kynuté koláčky

Suroviny

Těsto:
1 ksšlehačka
46 gdroždí
1 kshera
2 ksžloutek
1/2 kgpolohrubá mouka
2 lžícecukru krystal
Náplň:
mák, ořechy, povidla, ...

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny smícháme dohromady, droždí nadrobíme přímo do těsta, pořádně prohněteme. Celé nám to nezabere ani 10 minut.
  2. Těsto necháme odstát asi půl hodinky, když ho necháte déle, v troubě moc zvětší objem a vytlačí nám náplně.
  3. Troubu předehřejeme na cca 170-180 stupňů.
  4. Naděláme malé koláčky, do nich důlek a vložíme nějakou náplň, nejlépe tvarohovou nebo makovou. Marmeláda mi vždy vyteče jak těsto roste v troubě, ale to bude tím, že ji nijak nezahušťuju.
  5. Pečeme cca půl hodinky, dokud těsto nezlátne.
  6. Koláčky stačí pocukrovat a je hotovo. Jsou trošičku sušší, tak to má být, i přesto jsou měkké a dobře se papají. Jako rychlovka když má přijít nečekaná návštěva a máte málo času se to hodí.
  7. Ze zbylého bílku můžete udělat posléze třeba pusinky :-) Diabetik vypustí cukry a může mlsat taky. Dobrou chuť.