Rýžovo-bramborové krokety

Domácí krokety jsou nejlepší. Jako přílohu je můžete zvolit k jakémukoliv hlavnímu jídlu. Autor: Romča

Přidal:Romča Važa, 26.5.2015
Kategorie: Přílohy
Rýžovo-bramborové krokety

Suroviny

Budeme potřebovat:
asi 300gbrambory den předem uvařené, najemno nastrouhané
120 guvařené rýže
dle potřebysůl a pepř
200 gpolohrubé mouky
2 lžícesmetany
1 ksvejce na potření
1 ksčervená paprika, nadrobno nakrájená

Postup přípravy

  1. Papriku nakrájíme na drobno. Do misky dáme uvařenou rýži, brambory, polohrubou mouku, osolíme a opepříme podle chuti, přidáme vajíčko a postupne přidáváme smetanu. Nakonec přidáme na drobno nakrájenou papriku.
  2. Vše zpracujeme dohromady a utvoříme malé válečky, které pečeme na pečícím papíře v troubě a nebo na minimálním množství oleje na pánvi. Kdo neřeší zdravé stravování, může si je klasicky usmažit v oleji. Jako přílohu k masu, omáčce nebo jen tak s tatárkou nebo kečupem. Dobrou chuť!