Rýžový nákyp

Klasický rýžový nákyp. Pokud ho chcete ozvláštnit, přidejte ovoce podle chuti a vrch posypte mandlemi. Autor: Romča

Přidal:Romča Važa, 3.6.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Rýžový nákyp

Suroviny

Budeme potřebovat:
1/2 kguvařené rýže
4 ksžloutky
dle chuticukr
250 mlmléka
1 citroncitronová kůra
1 bal.vanilkový cukr
podle libostijablka
podle libostimandle
polde chutimáslo
Kakaová hmota na polití:
2-4 lžícekakaa
2-4 lžícecukru
2-4 lžícevody

Postup přípravy

  1. Mléko rozšleháme vidličkou spolu s cukrem a žloutky. Do rýže vmícháme nadrobno nakrájená a oloupaná jablka , přidáme nastrouhanou citronovou kůru a vlijeme mléko.
  2. Vše dobře promícháme a dáme do zapékací mísy, povrch ještě poklademe několika plátky másla a zapečeme.
  3. Kakaová hmota na polití:
    Vše rozmícháme , hmoty musí být hustá, takže podle potřeby přidáme ještě kakao nebo vodu.
  4. Rýžový nákyp ozdobíme polevou a mandlemi.