Rýžový nákyp se žloutkovým krémem

Jednoduché sladké hlavní jídlo připravené z rýže. Rýžový nákyp s rozinkami a jemným nádechem citrónové kůry.

Přidal:admin, 16.2.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Rýžový nákyp se žloutkovým krémem

Suroviny

Budeme potřebovat:
300 grýže
500 mlvoda
150 gmáslo
2 bal.vanilkový cukr
1 lmléko
1 kscitron
5 ksžloutka
150 gkr. cukr
100 grozinky

Postup přípravy

  1. Rýži si uvaříme ve vodě (cca 7 min.).  Pak ji zalijeme mlékem, přidáme 50 g másla a vaříme cca 10 minut.
  2. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů a připravíme si formu na pečení, kterou si vymažeme máslem. Navrstvíme rýži s mlékem a zakryjeme alobalem. Pečeme, dokud nám rýže zcela nezměkne.
  3. Připravíme si krém. 100 g másla si rozpustíme, přidáme žloutky, nastrouhanou citronovou kůru a cukr (kr. i vanilkový). Šleháme nad párou a nakonec přidáme rozinky, které jsme si namočili na 15 minut do vařící vody.
  4. Takto připraveným krémem zalijeme měkkou rýži a pečeme další půl hodinku při teplotě 200 stupňů. Dobrou chuť!

Zdroj: Nosalty