Rýžový nákyp s třešněmi a pudinkem

Takhle nezvyknu dělávat rýžový nákyp, ale chtěla jsem využít třešňový kompot, proto taková kombinace. A věřte, že chutnal lépe, než klasika, s jablky. Autor: dorisa

Přidal:admin, 24.7.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Rýžový nákyp s třešněmi a pudinkem

Suroviny

Budeme potřebovat:
1,5 hrnekkulatozrnná rýže
125 gmáslo
250 mlmléko na rýži
500 mlmléko na pudink
1 bal.pudinkový prášek vanilkový
6 lžiccukr
2 ksvejce
1 hrnekkompotované třešně
1 bal.skořicový cukr

Postup přípravy

  1. Omytou rýži osolíme a uvaříme ve vodě, před koncem vaření přidáme mléko a dovaříme. Rýži v mléce necháme vychladnout.
  2. Do rýže vmícháme máslo, utřené se žloutky a cukrem.
  3. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Tento sníh mícháme do rýže.
  4. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink, necháme ho vychladnout.
  5. Vezmeme si mísu na zapékání a vytřeme ji máslem. Na spodek navrstvíme polovinu rýžové směsi, na rýži naskládáme vypeckované třešně z kompotu.
    Na třešně nalijeme pudink. Pak na pudink dáme zbylou rýži.%
  6. Vrch posypeme skořicovým cukrem a polijeme máslem. Nákyp dáme péct do trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů do zlata.
  7. Po upečení rozkrájíme na porce, posypeme ještě moučkovým cukrem a podáváme polité sirupem. Dobrou chuť.

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé 
pekařky - Dorisa