Šachové řezy s čokoládou - fotopostup

Na první pohled složité řezy, ale když je vyzkoušíte, uvidíte, že příprava je velmi jednoduchá. Krupicová nádivka - jemná a chutná.

Přidal:admin, 2.2.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Šachové řezy s čokoládou - fotopostup

Suroviny

Těsto bílé:
3 ksvejce
160 gmoučkový cukr
160 gmáslo
160 ghladká mouka
1 lžičkaprášek do pečiva
Těsto tmavé:
3 ksvejce
160 gmoučkový cukr
160 gmáslo
130 ghladká mouka
30 gkakao
1 lžičkaprášek do pečiva
Těsto obyčejné:
4 ksvejce
4 lžícemoučkový cukr
4 lžícehladká mouka
1 lžičkaprášek do pečiva
350 mlmeruňkový džem
Krém:
500 mlmléka
5 lžicdětská krupice
100 gmáslo
80 gmoučkový cukr
1 lžičkavanilkové aroma
Vrch:
100 gčokoláda hořká
čokoláda bílá na strouhání

Postup přípravy

  1. Nejdříve si připravíme tmavé a bílé těsto. Tmavé: vajíčka si s cukrem vyšleháme do pěny a následně přidáme měkké máslo a dobře vymícháme. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Bílé: postup je stejný jako při tmavém cestě, jen s rozdílnou gramáží mouky.
  2. Takto připravené těsta si dáme péct do předem vyhřáté trouby na 170 stupňů po dobu cca 20 minut. Upečené necháme vychladnout.
  3. Zatímco se chladí těsta, připravíme si základní těsto. Vajíčka si vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Dáme péct do trouby po dobu cca 15 minut při teplotě 180 stupňů. Upečené necháme vychladnout.
  4. Připravíme si nádivku. Do mléka si dáme krupici a uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout. Máslo s cukrem si vymícháme do pěny, přidáme vanilku a vychladlou kaši. Vše spolu důkladně smícháme a odložíme do chladničky.
  5. Upečené a vychladlé korpusy si upravíme nožem. Bílé a tmavé těsto si nakrájíme na proužky (asi 2 cm široké). Na základní korpus si natřeme marmeládu a na marmeládu 1/2 vychlazeného krému. Začneme vrstvit pásky - střídavě tmavé a světlé těsto. Potřeme marmeládou a ukladáme další vrstvu - na bílý pásek položíme tmavý atd. Znovu potřeme džemem a zbylou nádivkou. Odřezky, které zbyly po úpravě jednotlivých korpusů si namrvíme a navrstvíme na nádivku. Pěkně utlačíme (můžeme i zatížit knihou) a odložíme do lednice na minimálně 2 hodiny.
  6. Vrch polijeme roztopenou hořkou čokoládou a ozdobíme hoblinami z bílé čokolády. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Izabelka