Segedínský guláš - fotopostup
Vynikající hlavní jídlo. Pařený knedlík, zelí a maso. Autor: sonizna
Suroviny
Budeme potřebovat:40 gsádlo
1 kgvepřová plec
30 gmouka hladká
400 gkysané zelí
250 mlzakysaná smetana
3 kscibule
2 stroužkyčesnek
20 gmletá paprika sladká
3 ksbobkový list
1/2 lžičkysůl
1 lžičkapepř
2 lžícekmín
Postup přípravy
- Nejprve dáme okapat kysané zelí. Šťávu ze zelí poté můžeme použít k okyselení segedínského guláše nebo pokud se nám bude guláš zdát chuťově dost kyselý, můžeme tuto šťávu použít do jiného pokrmu – například do polévek místo octa.
- Cibuli nakrájíme najemno, česnek utřeme (nebo nastrouháme najemno).
- Do hrnce dáme rozpustit sádlo, poté přidáme cibuli a česnek a osmažíme dozlatova.
- Zasypeme moukou smíchanou s mletou paprikou. Kdo má rád pikantnější jídlo, může část sladké papriky nahradit paprikou pálivou. Guláš tak bude mít říz. Přidáme maso.
- Zalijeme vodou, přidáme všechno koření a dusíme 40 minut.
- Po 40 minutách zkusíme, jestli je maso už měkké. Pokud není, dusíme ještě chvíli.
- K měkkému masu přidáme kysané zelí a zakysanou smetanu. Dobře promícháme a vaříme ještě 15 minut.
- Podáváme s knedlíkem.