Segedínský guláš - fotopostup

Vynikající hlavní jídlo. Pařený knedlík, zelí a maso. Autor: sonizna

Přidal:sonizna, 8.10.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Segedínský guláš - fotopostup

Suroviny

Budeme potřebovat:
40 gsádlo
1 kgvepřová plec
30 gmouka hladká
400 gkysané zelí
250 mlzakysaná smetana
3 kscibule
2 stroužkyčesnek
20 gmletá paprika sladká
3 ksbobkový list
1/2 lžičkysůl
1 lžičkapepř
2 lžícekmín

Postup přípravy

  1. Nejprve dáme okapat kysané zelí. Šťávu ze zelí poté můžeme použít k okyselení segedínského guláše nebo pokud se nám bude guláš zdát chuťově dost kyselý, můžeme tuto šťávu použít do jiného pokrmu – například do polévek místo octa.
  2. Cibuli nakrájíme najemno, česnek utřeme (nebo nastrouháme najemno).
  3. Do hrnce dáme rozpustit sádlo, poté přidáme cibuli a česnek a osmažíme dozlatova.
  4. Zasypeme moukou smíchanou s mletou paprikou. Kdo má rád pikantnější jídlo, může část sladké papriky nahradit paprikou pálivou. Guláš tak bude mít říz. Přidáme maso.
  5. Zalijeme vodou, přidáme všechno koření a dusíme 40 minut.
  6. Po 40 minutách zkusíme, jestli je maso už měkké. Pokud není, dusíme ještě chvíli.
  7. K měkkému masu přidáme kysané zelí a zakysanou smetanu. Dobře promícháme a vaříme ještě 15 minut.
  8. Podáváme s knedlíkem.