NejRecept.cz Maso Vepřové maso Segedínský guláš od Nadi
Segedínský guláš od Nadi
Recept Segedínský guláš od Nadi
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   31.7.2015

Segedínský guláš od Nadi

Segedínský guláš podáváme s kynutým nebo houskovým knedlíkem.

Suroviny

Budeme potřebovat:

1000 g
vepřového masa
(plecko, bůček.. zde vepřové pásky... lze kombinovat např. plecko a bůček 1:1)
2 pytlíky
kysaného zelí
2 ks
cibule
1 lžíce
krystalového cukru
3 lžíce
sádla
3 lžíce
sladké mletí papriky
3 ks
bobkové listy
1 lžička
kmínu
5 kuliček
nového koření
sůl, mletý pepř
špetka cayenského pepře nebo chilli

Na zátřepku:

2 lžíce
hladké mouky (vrchovaté lžíce)
100 ml
vody na zátřepku

Na podlití:

voda nebo vývar
Postup receptu
Vytisknout
  1. V hrnci rozpálíme sádlo a přidáme na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme i bobkový list a nové koření a restujeme dozatova.
  2. Přidáme na kostky (3x 3 cm) nakrájené maso, osolíme, opepříme, okmínujeme a restujeme cca 10 min.
  3. Pak přidáme papriku a chilli a chvilku restujeme, aby se nám všechno maso hezky paprikou obalilo.
  4. Přilejeme trochu vody a necháme vydusit na tuk. Toto opakujeme ještě jednou. Pak přidáme vodu nebo vývar a dusíme doměkka.
  5. Přidáme do hrnce zelí (já dávám i s nálevem), přidáme cukr, případně sůl a chvilku povaříme. Nakonec zahustíme zátřepkou a necháme dalších cca 10 minut na mírném plameni provářet.
  6. Můžeme zjemnit zakysanou nebo sladkou smetanou. Já dávám kopeček zakysanky do talíře. Podáváme s kynutým nebo houskovým knedlíkem.

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář