Segedínský guláš od Nadi

Segedínský guláš podáváme s kynutým nebo houskovým knedlíkem.

Přidal:admin, 31.7.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Segedínský guláš od Nadi

Suroviny

Budeme potřebovat:
1000 gvepřového masa
(plecko, bůček.. zde vepřové pásky... lze kombinovat např. plecko a bůček 1:1)
2 pytlíkykysaného zelí
2 kscibule
1 lžícekrystalového cukru
3 lžícesádla
3 lžícesladké mletí papriky
3 ksbobkové listy
1 lžičkakmínu
5 kuličeknového koření
sůl, mletý pepř
špetka cayenského pepře nebo chilli
Na zátřepku:
2 lžícehladké mouky (vrchovaté lžíce)
100 mlvody na zátřepku
Na podlití:
voda nebo vývar

Postup přípravy

  1. V hrnci rozpálíme sádlo a přidáme na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme i bobkový list a nové koření a restujeme dozatova.
  2. Přidáme na kostky (3x 3 cm) nakrájené maso, osolíme, opepříme, okmínujeme a restujeme cca 10 min.
  3. Pak přidáme papriku a chilli a chvilku restujeme, aby se nám všechno maso hezky paprikou obalilo.
  4. Přilejeme trochu vody a necháme vydusit na tuk. Toto opakujeme ještě jednou. Pak přidáme vodu nebo vývar a dusíme doměkka.
  5. Přidáme do hrnce zelí (já dávám i s nálevem), přidáme cukr, případně sůl a chvilku povaříme. Nakonec zahustíme zátřepkou a necháme dalších cca 10 minut na mírném plameni provářet.
  6. Můžeme zjemnit zakysanou nebo sladkou smetanou. Já dávám kopeček zakysanky do talíře. Podáváme s kynutým nebo houskovým knedlíkem.

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem