Segedínsky guláš

Velmi oblíbený oběd, připravený z kysaného nebo sladkého zelí. Jako příloha domácí knedlík a super oběd je na světě. Dobrou chuť!

Přidal:admin, 17.5.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Segedínsky guláš

Suroviny

Potřebujeme:
1 kgvepřová kýta
800 gkysané zelí
2 ksvelké cibule
cca 2 lžícečervená paprika mletá
1 ksbujón masox
kmín mletý
bobkový list
sůl
pepř
olej
Dále budeme potřebovat:
250 mlsmetana na vaření
250 mlšlehačka 33%
hladká mouka

Postup přípravy

  1. Maso si omyjeme a nakrájíme na kostičky cca 2 cm.
  2. Cibuli si nařízneme a osmahneme na oleji do sklovita, přidáme maso, papriku a rychle to osmahneme a podlijeme sklenicí vody s bujonem, aby paprika nezhořkla.
  3. Přidáme promyté /dle chuti/ zelí, které nakrájíme na menší nudličky, koření a dusíme do měkka. Když je maso měkké, přilijeme smíchanou smetanu sladkou a šlehačku a mouku. Trošku smetany si necháme na boku, kdybychom zahustily velmi. Chvíli za stálého míchání svaříme.
  4. Podáváme s knedlíkem. Dobrou chuť!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou