Segedínský guláš

Vynikající a hlavně velmi oblíbený oběd. Segedínský guláš a kynutý knedlík.

Přidal:admin, 29.6.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Segedínský guláš

Suroviny

Budeme potřebovat:
600 gvepřové maso - plec bez kosti (libový bůček)
kousek uzeného točeného salámu
rostlinný olej
2-3 kscibule
2 lžičkypaprika mletá (sladká i pálivá)
200 mlvývaru (z uzených kostí)
400 gkysané zelí
25 ghladká mouka
120 mlšlehačka
sůl
kmín

Postup přípravy

  1. Maso opláchneme a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji dorůžova.
  2. Přidáme mletou papriku, promícháme a zalijeme trochou vody. Do cibulového základu přidáváme nakrájené maso, kmín a osolíme.
  3. Přilijeme část vývaru, přikryjeme pokličkou a za občasného míchání dusíme, až je maso poloměkké. Podléváme vývarem nebo vodou.
  4. Potom přidáme k masu nakrájený točeňák, nakrájené kysané zelí a dusíme. Guláš zahustíme jíškou, dobře rozmícháme a při mírné teplotě dodusíme maso doměkka. Můžeme zjemnit smetanou, osolíme a krátce povaříme.