Segedínský guláš s knedlíkem

Segedínský guláš můžeme zjemnit zakysanou nebo sladkou smetanou. Podávám s kynutým nebo houskovým knedlíkem.

Přidal:rebeka, 28.10.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Segedínský guláš s knedlíkem

Suroviny

Budeme potřebovat:
1000 gvepřového masa (plecko, bůček.. lze kombinovat např. plecko a bůček 1:1)
2 pytlíkykysaného zelí
2 kscibule
1 lžícekrystalového cukru
3 lžícesádla
3 lžícesladké mletí papriky
3 ksbobkové listy
1 lžičkakmínu
5 kuličeknového koření
špetkacayenského pepře nebo chilli
2 lžícehladké mouky
100 mlvody na zátřepku
voda nebo vývar na podlití
sůl, mletý pepř

Postup přípravy

  1. V hrnci rozpálíme sádlo a přidáme na kostičky nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme i bobkový list a nové koření a restujeme dozatova.
  3. Přidáme na kostky (3x 3 cm) nakrájené maso, osolíme, opepříme, okmínujeme a restujeme cca 10 min. Pak přidáme papriku a chilli a chvilku restujeme, aby se nám všechno maso hezky paprikou obalilo. Přilejeme trochu vody a necháme vydusit na tuk. Toto opakujeme ještě jednou.
  4. Pak přidáme vodu nebo vývar a dusíme doměkka. Přidáme do hrnce zelí (já dávám i s nálevem) , přidáme cukr, případně sůl a chvilku povaříme. Nakonec zahustíme zátřepkou a necháme dalších cca 10 minut na mírném plameni provářet. Můžeme zjemnit zakysanou nebo sladkou smetanou. Já dávám kopeček zakysanky do talíře.
  5. Podáváme s kynutým nebo houskovým knedlíkem.

Autor: Naďa I. (Rebeka)