Segedínský guláš s knedlíkem

Klasika v kuchyni. Segedínský guláš podávaný s domácim knedlíkem. Chutné jídlo, které nasytí. Mňam!

Přidal:admin, 13.4.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Segedínský guláš s knedlíkem

Suroviny

Budeme potřebovat:
600 gvepřové maso - bůček
3 kscibule
2 lžícemletá červená paprika
200 mlvývar z kostí
400 gkysané zelí
25 ghladká mouka
120 mlsmetana na vaření
sůl
olej
bobkový list
nové koření

Postup přípravy

  1. Maso opláchneme a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji do hněda.
  2. Přidáme mletou papriku, promícháme a zalijeme trochou vody. Do cibulového základu přidáváme nakrájené maso, koření a osolíme.
  3. Přilijeme část vývaru, přikryjeme pokličkou a za občasného míchání dusíme, až je maso poloměkké.
  4. Podléváme vývarem nebo vodou. Potom přidáme k masu, nakrájené kysané zelí a dusíme.
  5. Guláš zahustíme jíškou, dobře rozmícháme a při mírné teplotě dodusíme maso doměkka. Můžeme zjemnit smetanou, osolíme a krátce povaříme.
  6. Podáváme s domácim knedlíkem. Dobrou chuť!

Zdroj: Vaření a pečení s radostí