Sekaná s kopřivami, pažitkou a petrželkou

Vynikající sekaná s kopřivami, pažitkou a petrželkou. Autorka receptu: eurobabička.

Přidal:eurobabička, 8.4.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Sekaná s kopřivami, pažitkou a petrželkou

Suroviny

Budeme potřebovat:
500 gmleté vepřové maso
1 ksvejce
1 ksnamočený rohlík
1 kscibule
stroužek česneku
1 hrstspařené, pokrájené kopřivy
špetkusůl, pepř
dle chutipažitka, petržel
olej do formy na pečení
strouhanku na zahuštění

Postup přípravy

  1. Masovou směs promísíme s vejcem, kořením, rozšlehaným rohlíkem, s pokrájenou cibuli, utřeným česnekem. Přidáme pokrájenou a vřelou vodou spařenú kopřivu, pokrájenou pažitkou a petrželí. Nezapomenout osolit!
  2. Zahustíme dle potřeby ještě strouhankou. Pečeme ve vymaštěné formě asi 30min (do růžova) při teplotě 180 stupňů.
  3. Přílohou může být chléb, brambory nebo zelenina. Dobrou chuť!