Sekaná v bránici a lepenice

Tohle jídlo miluju! Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:rebeka, 5.5.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Sekaná v bránici a lepenice

Suroviny

Na lepenici:
500 gbrambor
250 gkysaného zelí
2 lžícesádla
2 kscibule
1 lžičkakmínu
dle chutisůl
Sekaná:
500 gmletého plecka
300 gmletého hovězího krku
50 ganglické slaniny
100 grůznobarevných paprik
1 lžícedijonské hořčice
1 lžícedrcené majoránky
3 ksvejce
3 ksstarší rohlíky
50 mlmléka
1 lžičkadrceného kmínu
5 stroužkůčesneku
1 lžičkamuškátového květu
dle chutisůl, pepř
dva obdélníky bránice (tuková blána)
2 lžícesádla

Postup přípravy

  1. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a v osolené vodě s kmínem uvaříme do měkka. Vodu slijeme. Propláchnuté zelí překrájíme a v trošce vody dusíme 10 minut. Přebytečnou vodu slijeme.Podle chuti osladíme a dosolíme. Na sádle osmahneme do zlatova na kostičky nakrájenou cibuli. Vše smícháme a podáváme např. k pečenému masu, jelítku nebo sekané.
  2. Rohlíky nakrájíme na drobné kostičky, zalejeme mlékem a necháme 30 minut nabobtnat. Do mísy k nim přidáme mletá masa , přidáme všechny ostatní ingredince, kromě bránice, a řádně propracujeme. Česnek prolisujeme, papriky a slaninu nakrájíme na drobno. Navlhčenýma rukama vypracujeme dvě šišky, hmotou několikrát uhodíme o podložku, abychom vytlačili všechen přebytečný vzduch. Bránici rozprostřeme na podložku, vložíme šišku a zamotáme.
  3. Pekáček vymažeme sádlem, podlejeme trochou vody a dáme do vyhřáté trouby (200st.). Neodkryté pečeme cca 1 hodinu. Během pečení poléváme výpekem a podle pořeby podléváme vodou. Výpek scedíme a necháme zredukovat, podle potřeby přidáme 1 lžíci tmavé jíšky Knorr.

Autor: Naďa I. (Rebeka)