Senzační RAFFAELLO bábovka s vanilkovým krémem

Nejlepší bábovka, jakou jsem dosud jedla. Ještě i s vanilkovým krémem uvnitř. Mňam!

Přidal:admin, 26.4.2016
Kategorie: Moučníky
Senzační RAFFAELLO bábovka s vanilkovým krémem

Suroviny

Těsto:
3 ksbílky
3 lžícekr. cukr
1 lžičkavanilkový cukr
200 ghladká mouka
1 lžičkaprášek do pečiva
80 gbílá čokoláda
80 gmáslo
150 mlmléka
50 gkokos
2 lžícezakysaná smetana
Vanilkový krém:
4 lžícekr. cukr
80 + 30 mlmléko
2 lžícesmetanový pudink
3 ksžloutky
2 lžícesušené mléko
2 lžičkyvanilkový cukr (vanilka)
1 lžícezakysaná smetana
Glazura:
100 gbílá čokoláda
3 lžíceoleje
50 gkokos na posypání

Postup přípravy

  1. Nejdříve si připravíme vanilkový krém. 80 ml mléka dochutíme cukrem a vanilkou, dobře promícháme a dáme vařit na mírný oheň.
  2. 30 ml mléka utřeme se žloutky, přidáme zakysanú smetanu, pudinkový prášek, sušené mléko a dobře promícháme, abychom neměli žádnou hrudku. Tuto hmotu tenkým proudem a za stálého míchání přilijeme do horkého mléka a uvaříme hustý pudink, který odstavíme a necháme vychladnout při pokojové teplotě. Občas promícháme.
  3. Troubu předehřejte na 180 stupňů a připravíme si bábovkovou formu (průměr 18 cm, výška 6 cm) a pořádně ji vymažeme máslem a vysypeme moukou nebo strouhankou.
  4. Bílou čokoládu rozpustíme spolu s máslem. V druhé misce utřeme bílky spolu s cukrem do tuhého sněhu, přidáme vanilku, prosátou mouku s práškem do pečiva a hmotu spojíme. Přidáme směs rozpuštěné čokolády a másla a metličkou promícháme. Nakonec přidáme mléko, kokos a zakysanou smetanu.
  5. 1/3 těsta nalijeme do formy a pečeme při teplotě 180 st. cca 15-20 minut, pak těsto vyndáme a lžící navrstvíme krém tak, aby se nedotýkal stěny formy. Navrstvíme zbylé těsto a pečeme dále při teplotě 180 st. cca 40-45 minut. Po upečení troubu vypeneme, dvířka pootevřeme a necháme ještě 5 minut bábovku odpočívat.
  6. Pak ji vybereme a necháme zcela vychladnout. Teprve po úplném vychladnutí ji z formy vyjmeme a ozdobíme čokoládou a kokosem.

Zdroj: Coolinarika