Silně čokoládové CRINKLES

Z každé strany na mě vybíhají fotky extrémně čokoládových sušenek s popraskaným vzhledem. Jejich název je crinkles. Jsou to silně čokoládové sušenky. I když nepatří k levným dezertům, protože se používá co nejkvalitnější čokoláda, rozhodně si je zamilujete. Určitě jsem je nepekla naposled. Autor: adkas

Přidal:adkas, 1.12.2016
Kategorie: Moučníky
Silně čokoládové CRINKLES

Suroviny

225 gkvalitní horka čokoláda (min. 50%)
60 gmáslo
2 ksvejce
100 gkr. cukr
225 ghladká mouka
1 lžičkuvanilková esence
1 lžičkuprášku do pečiva
špetkasůl
kr. a moučkový cukr na obalování

Postup přípravy

  1. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu spolu s máslem. Dobře vymícháme a odstavíme. Necháme vychladnout.
  2. Vajíčka vyšleháme s cukrem (trvá to cca 4 minuty, do pěny). Přidáme ochlazenou, ale stále řídkou čokoládu s máslem a krátce mixérem šleháme. Přidáme vanilku, promícháme a nakonec už jen vařečkou přimícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Vzniklá hmota je nejprve řidší konzistence, ale po hodině co odpočívá v ledničce, ztuhne.
  3. Když je hmota ochlazena, formujeme mini kuličky, které obalujeme nejprve v kr. cukru a pak v moučkovém. Moučkový cukr neotřásame.
  4. Obalené kuličky ukládáme na papírem vyložený plech. Nedáváme je těsně k sobě, během pečení ještě zvětší svůj objem.
  5. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 170 stupňů cca 10-12 minut. Sušenky jsou na povrchu mírně křupavé a uvnitř jsou vláčné a silně čokoládové.
  6. Necháme vychladnout na plechu. Z této dávky mi vyšlo cca 35 kusů, ale záleží na velikosti kuliček.

Můj blog: Adkas