NejRecept.cz Dezerty Moučníky Silně čokoládové CRINKLES
Silně čokoládové CRINKLES
Recept Silně čokoládové CRINKLES
adkas adkas    ·   1.12.2016

Silně čokoládové CRINKLES

Z každé strany na mě vybíhají fotky extrémně čokoládových sušenek s popraskaným vzhledem. Jejich název je crinkles. Jsou to silně čokoládové sušenky. I když nepatří k levným dezertům, protože se používá co nejkvalitnější čokoláda, rozhodně si je zamilujete. Určitě jsem je nepekla naposled. Autor: adkas

Suroviny
225 g
kvalitní horka čokoláda (min. 50%)
60 g
máslo
2 ks
vejce
100 g
kr. cukr
225 g
hladká mouka
1 lžičku
vanilková esence
1 lžičku
prášku do pečiva
špetka
sůl
kr. a moučkový cukr na obalování
Postup receptu
Vytisknout
  1. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu spolu s máslem. Dobře vymícháme a odstavíme. Necháme vychladnout.
  2. Vajíčka vyšleháme s cukrem (trvá to cca 4 minuty, do pěny). Přidáme ochlazenou, ale stále řídkou čokoládu s máslem a krátce mixérem šleháme. Přidáme vanilku, promícháme a nakonec už jen vařečkou přimícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Vzniklá hmota je nejprve řidší konzistence, ale po hodině co odpočívá v ledničce, ztuhne.
  3. Když je hmota ochlazena, formujeme mini kuličky, které obalujeme nejprve v kr. cukru a pak v moučkovém. Moučkový cukr neotřásame.
  4. Obalené kuličky ukládáme na papírem vyložený plech. Nedáváme je těsně k sobě, během pečení ještě zvětší svůj objem.
  5. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 170 stupňů cca 10-12 minut. Sušenky jsou na povrchu mírně křupavé a uvnitř jsou vláčné a silně čokoládové.
  6. Necháme vychladnout na plechu. Z této dávky mi vyšlo cca 35 kusů, ale záleží na velikosti kuliček.

Můj blog: Adkas

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář