Skořicoví šneci v karamelové omáčce

Smetanovo-karamelová omáčka spolu s chutí skořice přivede Vaše chuťové pohárky do šílenství. Vyzkoušejte tuto kombinaci a uvidíte, že neodoláte ani na podruhé!

Přidal:Gaštanka, 31.10.2014
Kategorie: Moučníky
Skořicoví šneci v karamelové omáčce

Suroviny

Budeme potřebovat:
300 gpolohrubá mouky
125 mlmléko
15 gčerstvé droždí
1 ksvejce
2 lžícemáslo
1/2lžičky sůl
40 gmáslo
2 lžičkyskořice
40 ghnědý cukr
50 gkr. cukr
200 mlsmetana ke šlehání
100 gořechy (kešu, pekanové ořechy, ...)

Postup přípravy

  1. Do misky si prosejeme mouku. Do teplého mléka si rozdrtíme droždí a necháme odstát cca 15 minut. Následně ho přidáme do mouky spolu se solí, 2 lžícemi rozpuštěného másla, vajíčkem a spolu smícháme.
  2. Připravené těsto rozválíme na moukou posypenej desce (35 x 25 cm). Namažeme ho měkkým máslem (40 g), posypeme skořicí a hnědým cukrem. Stočíme do rolky a nakrájíme řezy (cca 2,5 cm).
  3. Ukládáme do formy na pečení. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 200 stupňů cca 20 - 25 minut.
  4. Ořechy si osmahneme na pánvi a necháme vychladnout. Nasekáme je na menší kousky.
  5. Připravíme si karamelovou omáčku. Do hrnce nasypeme cukr (50 g) a necháme ho rozpustit. Když vidíme, že se nám cukr zkaramelizovat přilijeme ohřátou smetanu a za stálého míchání spojíme.
  6. Takto připravenou karamelovou omáčku nalijeme do formy s upečenými šnekmi a posypeme opraženými ořechy. Dobrou chuť!