Skořicoví šneci z kynutého těsta

Skořicoví šneci z kynutého těsta. Autor: smiley

Přidal:smiley536, 26.3.2016
Kategorie: Pečivo, Moučníky, Velikonoce
Skořicoví šneci z kynutého těsta

Suroviny

Těsto:
500 gpolohrubé mouky
80 gcukru
17 gdroždí
200 mlmléka
4 ksžloutky
špetkasoli
dle chutikůra z citronu
100 ghery
2 bal.vanilkové cukry
Na obalení:
3 lžícecukru krupice
1 lžičkamleté skořice

Postup přípravy

  1. Do mísy dáme pol. mouku, uděláme důlek, do kterého dáme cukr, droždí, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek.
  2. Pak postupně přidáme žloutky, špetku soli, citron. kůru, máslo a vanil. cukry, zpracujeme těsto, které necháme asi hodinu kynout.
  3. Z vykynutého těsta tvarujeme šneky, které obalujeme v cukru smíchaném se skořicí. Šneky necháme ještě chvíli kynout na plechu. Pečeme na 180 °C 15 minut.