Skořicovo oříškové válečky - FOTOPOSTUP

Měkoučké a nadýchané kynuté těsto se sladkou nádivkou. Ke kávičce nebo k čaji luxusní dobrůtka, pokud máte samozřejmě rádi kynuté sladké koláče. Autor: Mineralka

Přidal:Mineralka, 26.2.2016
Kategorie: Moučníky
Skořicovo oříškové válečky - FOTOPOSTUP

Suroviny

500 ghl. mouky
500 gcelozrnné mouky
150 gkr. cukr
150 gmáslo
2 ksžloutky
2 špetkysoli
1 dclsmetana
3-3,5 dclmléko
50 gdroždí
Náplně:
1 dclmoučkový cukr
1 dclkr. cukr
20 gskořice
1 dclmoučkový cukr
1 dclkr. cukr
100 gořechy mleté
Dále budeme potřebovat:
olej na vymaštení plechu
na potření 1 vejce
sezam na posypání

Postup přípravy

  1. Mouky, cukr, sůl, žloutky, máslo, smetanu dáme do větší misky. Z vlažného mléka, cukru a droždí si připravíme kvásek, přidáme ho k mouce a vypracujte hladké těsto. Podle potřeby přidáváme vlažné mléko. Zpracované těsto necháme kynout zakryté utěrkou.
  2. Připravíme si sypké náplně:

    1. Kr. cukr smícháme s moučkovým cukrem a skořicí.
    2. Kr. cukr, moučkový cukr a mleté ​​oříšky smícháme v misce.
  3. Vykynuté těsto rozdělíme na sedm stejných částí. Každé těsto vyválíme na obdélník, potřeme olejem a posypeme sypkou skořicovou drobenkou.
  4. Svineme do rolády a přeložíme na olejem vymazaný plech. Takto pokračujeme s každým těstem a nádivku střídáme. Zvynuté boky rolád potíráme olejem, aby se po upečení pěkně oddělili.
  5. Nakonec potřeme vajíčkem a posypeme sezamem. Necháme kynout 15 minut, propícháme párátkem, aby během pečení nepopraskaly a pečeme při teplotě 180 stupňů 30-35 minut.