Sladké tyčky a hřebeny

Sladké tyčky a hřebeny. Autor: Romča

Přidal:Romča Važa, 29.5.2015
Kategorie: Moučníky
Sladké tyčky a hřebeny

Suroviny

Budeme potřebovat:
450 ghladké mouky
špetkasoli
1 kostkadroždí
1 ksvejce
100 grozpuštěného vlahého másla
100 gcukru
2 dlmléka

Postup přípravy

  1. Z trošky vlažného mléka, špetky cukru a kvasnic necháme v teple vzejít kvásek. Pak smícháme ostatní suroviny a zbylé mléko ve vláčné nelepivé těsto.
  2. Necháme asi 40 minut až hodinu vykynout. Pak tvoříme válečky, které nastříháme , jako hřebeny. Tyčky - uděláme delší válečky, podélně rozkrojíme napůl, ale nedokrojíme do konce a stočíme .
  3. Potřeme vajíčkem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme na 190 stupňů asi 30 minut.