NejRecept.cz Dezerty Moučníky Sladké věnečky z kynutého těsta
Sladké věnečky z kynutého těsta
Recept Sladké věnečky z kynutého těsta
Petra H Petra H    ·   20.1.2016

Sladké věnečky z kynutého těsta

Na snídani, na svačinu, na večeři nebo kdykoliv, kdy máte chuť na vynikající měkkoučké pečivo. Autor: Petra

65 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
1 kg
hladká mouka
4 ks
vejce
1 ks
citron - kůra
150 ml
máslo
120 g
kr. cukr
200 ml
teplé mléko
trochu mléka na kvásek
1 bal.
sušené droždí
1/2 lžičky
sůl
Postup receptu
Vytisknout
  1. Trochu mléka ohřejeme, přidáme lžičku cukru, lžíci mouky a sušené droždí. Necháme na teplém místě kynout.
  2. V misce smícháme ostatní suroviny, přidáme kvásek a zpracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě kynout.
  3. Když těsto zdvojnásobilo svůj objem, na pracovní desce ho rozdělíme na menší kousky, které zpracujeme do kuličky.
  4. Kuličku rozválíme na tenčí plátek, podélně ho nakrájíme kolečkem na pizzu na tenké proužky a ze spodní strany šikmo srolujeme. Pásek stočíme do "klubíčka" a položíme na papírem vyložený plech.
  5. Vrch potřeme rozšlehaným vajíčkem, do kterého jsme přidali lžíci mléka.
  6. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 25 minut. Upečené posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář