NejRecept.cz Dorty Slané dorty Slaná chuťovka - ,,Ruský salát,,
Slaná chuťovka - ,,Ruský salát,,
Recept Slaná chuťovka - ,,Ruský salát,,
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   31.8.2015

Slaná chuťovka - ,,Ruský salát,,

Slaný dort z chutných surovin. Z uvedených surovin připravíte slaný dort pro 8 osob.

Suroviny

Nádivka:

250 g
smetanový sýr
3 lžíce
zakysaná smetana
2 lžíce
majonéza
1 lžička
dijonská hořčice
3 ks
jarní cibule
3 lžíce
na kostičky nakrájená červená paprika
250 g
na nudličky nakrájené kuřecí maso
5 ks
nasekané zavařené okurky
1 ks
mrkev - nastrouhaná
100 g
vařený hrách
3 ks
vejce natvrdo
3 lžíce
nasekaná pažitka
1 stroužek
česnek

Zelené těsto:

2 ks
vejce
2 lžíce
olej
1 lžíce
zakysaná smetana
2 lžíce
hladká mouka
1 lžička
prášek do pečiva
2 lžíce
nasekaný špenát

Červené těsto:

2 ks
vejce
2 lžíce
olej
1 lžíce
zakysaná smetana
2 lžíce
hladká mouka
1 lžička
prášek do pečiva
2 lžíce
ajvar pomazánka

Žluté těsto:

2 ks
vejce
2 lžíce
olej
1 lžíce
zakysaná smetana
2 lžíce
hladká mouka
1 lžička
prášek do pečiva
2 lžíce
jemný tvaroh
špetka
kari koření
Postup receptu
Vytisknout
  1. Ze všech surovin na přípravu nádivky vymícháme jednotnou hmotu, kterou odložíme do lednice.
  2. Na přípravu každého těsta dbáme na to, abychom všechny suroviny byly pokojové teploty.
  3. Vaječné bílky oddělíme od žloutků. Bílky vyšleháme do tuhé pěny se špetkou soli. V druhé misce utřeme žloutky, přidáme nasekaný špenát (ajvar/jemný tvaroh + kari), zakysanou smetanu, olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec vařečkou přimícháme vyšlehané bílky.
  4. Připravíme si plech na pečení o velikosti 28 x 38 cm, vyložíme ho pečícím papírem a střídavě navrstvíme těsta. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 190 stupňů cca 15 - 20 minut. Upečené těsto necháme vychladnout a pak ho překrojíme na 3 části.
  5. Pláty naplníme připravenou nádivkou a jemně zatížíme. Zakryjeme potravinářskou fólií a necháme v chladničce odstát minimálně hodinu. Vrch ozdobíme podle vlastní fantazie.

Zdroj: Coolinarika

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář