Slané buchty z tvarohového těsta bez kynutí

Recept je ze staré kuchařské knihy. Tvarohové těsto, které je jemné, nadýchané a křehké. Naplnit ho můžete slanou nebo sladkou náplní, podle toho na co máte chuť.

Přidal:admin, 22.2.2016
Kategorie: Moučníky
Slané buchty z tvarohového těsta bez kynutí

Suroviny

Těsto:
300 gtvaroh
8 lžicmléko
2 ksvejce
10 lžicolej
400 ghladká mouka
100 gkukuřičná mouka (nebo polohrubá mouka)
1,5 bal.prášek do pečiva
Náplň:
200 gstrouhaný sýr
150 gšunka
mléko na potření

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny na přípravu těsta smícháme do jednotné hmoty. Těsto rozválíme na pomoučené pracovní desce na plát silný cca 3-4 mm a nakrájíme ho rádýlkem na čtverce.
  2. Každý čtvereček posypeme strouhaným sýrem a nakrájenou šunkou.
  3. Srolujeme do válečku a ukládáme je na papírem vyložený vyšší plech na pečení.
  4. Vrch potřeme mlékem a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 200 - 220 stupňů cca 10-15 minut.

Zdroj: Coolinarika